Divoký králík ze zeleninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1431 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 179.5 mg
- Draslík 1403.4 mg
- Vláknina 9395 mg
- Vitamín A 9395 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a zabalíme do olejem potřeného alobalu. Vložíme do vyhřáté trouby, zvolna pečeme asi hodinu do měkka.
-
2
Mezitím připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, sardelové filety posekáme na malé kousky, rajčata scedíme, cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu, rajčata, sardelky, lístky tymiánu, mletou papriku, podlijeme vínem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
-
3
Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme zeleninovou omáčkou a podáváme.