Mátový sorbet z guave
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 312.8 mg
- Vláknina 7240.8 mg
- Vitamín A 7240.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 155.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, vaříme půl hodiny, poté odstavíme a necháme vychladnout. Guave rozkrojíme napůl, vydlabeme dužinu, odstraníme semínka, k dužine přidáme mátu a rozmixujeme. Vmícháme do vychladlého sirupu, přilijeme limetkovou šťávu a znovu důkladně promícháme.
-
2
Tekutinu nalijeme do misky a dáme do mrazáku. Zmzlý sorbet rozmixujeme, nalijeme do formiček a dáme znovu na mrazák.
-
3
Před podáváním necháme sorbet trochu povolit a podáváme.