Višňová bublanina s višňovým sirupem
Suroviny
- 50 g Hera
- 60 g Cukr krupice
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 25 g Kypřicí prášek do pečiva
- 20 g Cukr vanilka
- 200 g Višně
- 60 g Hera
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 40 g Cukr moučkový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Sirup višňový
- 1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 32.9 mg
- Draslík 128 mg
- Vláknina 643.3 mg
- Vitamín A 643.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 129.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Při pokojové teplotě změklou Heru nakrájíme do misky, přisypeme 30 g cukru, utřeme na řídkou pěnu a postupně přidáváme žloutky, Do utřené pěny následně přiléváme vlažné mléko. Opět postupně přisypáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, vanilkový cukr, pudinkový prášek a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme z bílků a zbylého cukru vyšlehaný tuhý sníh.
-
2
Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, na povrch těsta naskládáme omyté višně. Vložíme do předehřáté trouby, při 170 stupních pečeme 25 - 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu, poté posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích s rozšlehaným višňovým sirupem.