Vepřové maso zapečené s fazolemi a cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vepřová plec
  • 80 g Pažitka
  • 2 g Kmín drcený
  • 50 g Chilli paprička
  • 200 g Paprika červená
  • 3 g Koriandr mletý
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 15 g Káva instantní
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 450 ml Hovězí vývar základní
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1740 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 1359 mg
  • Vláknina 24647.2 mg
  • Vitamín A 24647.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a zbytek posekáme, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, česnek, necháme ji zesklovatět, vrátíme zpět maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme koriandr a zaprášíme moukou. Smažíme zhruba 2 minuty. Obsah pánve přendáme do pekáčku, ve vývaru rozpustíme instantní kávu a maso v pekáčku zalijeme. Přidáme papriky, chilli papričky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Nyní přimícháme scezenou cizrnu, scezené fazole a ještě 10 minut pečeme.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu