Vepřové maso zapečené s fazolemi a cizrnou
Suroviny
- 80 g Cibule
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 600 g Vepřová plec
- 80 g Pažitka
- 2 g Kmín drcený
- 50 g Chilli paprička
- 200 g Paprika červená
- 3 g Koriandr mletý
- 400 g Fazole červené sterilované
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 15 g Káva instantní
- 30 g Olej slunečnicový
- 450 ml Hovězí vývar základní
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1740 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 1359 mg
- Vláknina 24647.2 mg
- Vitamín A 24647.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.4 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a zbytek posekáme, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, česnek, necháme ji zesklovatět, vrátíme zpět maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme koriandr a zaprášíme moukou. Smažíme zhruba 2 minuty. Obsah pánve přendáme do pekáčku, ve vývaru rozpustíme instantní kávu a maso v pekáčku zalijeme. Přidáme papriky, chilli papričky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Nyní přimícháme scezenou cizrnu, scezené fazole a ještě 10 minut pečeme.
-
3
Pokrm upravíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.