Hovězí polévka s kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Kosti hovězí řídké
  • 4 g Bobkový list
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 20 g Petržel - nať
  • 400 g Kroupy ječné
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 354.6 mg
  • Vláknina 13042.5 mg
  • Vitamín A 13042.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu. Do vařící polévky vložíme oloupanou cibuli, česnek, bobkový list, očištěnou mrkev s celerem a petrželí. Nakonec vsypeme mletou papriku. Napůl hrnec přiklopíme poklicí a povaříme do změknutí masa 60 minut. Před dokončením vaření přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně.

  • 2

    Oprané a přebrané kroupy namočíme do vody na 60 minut. Potom je scedíme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, potom povaříme ještě 25-30 minut až do úplného změknutí. Měkké kroupy opět scedíme a necháme okapat a vychladnout.

  • 3

    Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kousky, vsypeme měkké kroupy a zamícháme. Podáváme na jednotlivých teplých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách.

Komentáře k receptu