Řízky zapečené se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 120 g Párky Frankfurtské
- 900 g Vepřová kýta
- 120 g Petržel kořen
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 200 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 114 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 166.7 mg
- Draslík 1089.3 mg
- Vláknina 6068.1 mg
- Vitamín A 6068.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, párky nakrájíme na kolečka.
-
2
Pekáč vymažeme sádlem, vyložíme cibulí, na kterou naskládáme polovinu řízků, posypeme zeleninou, plátky párků a překryjeme zbylými řízky. Směs zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme téměř doměkka. Poté dopečeme bez poklice.