Řízky zapečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 56 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 120 g Párky Frankfurtské
  • 900 g Vepřová kýta
  • 120 g Petržel kořen
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 114 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 166.7 mg
  • Draslík 1089.3 mg
  • Vláknina 6068.1 mg
  • Vitamín A 6068.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, párky nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Pekáč vymažeme sádlem, vyložíme cibulí, na kterou naskládáme polovinu řízků, posypeme zeleninou, plátky párků a překryjeme zbylými řízky. Směs zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme téměř doměkka. Poté dopečeme bez poklice.

Komentáře k receptu