Fíkový džem s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 205.3 mg
- Vláknina 5250 mg
- Vitamín A 5250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fíky nakrájíme na malé kousky, vložíme je do nádoby domácí pekárny a zalijeme citronovou šťávou, přidáme cukr a rozpůlené mandle. Nastavíme program na zavařeniny a necháme pracovat.
-
2
Po ukončení programu přelijeme džem do připravených vypařených sklenic, zašroubujeme víčka a otočíme dnem vzhůru, aby se sklenice hermeticky uzavřely.