Rizoto s rajčaty a klobásou
Suroviny
- 200 g Rýže dlouhozrnná
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Klobása Chorizo
- 120 g Hrášek mražený
- 300 ml Vývar drůbeží
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 31 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 293.8 mg
- Vláknina 4634.6 mg
- Vitamín A 4634.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásu rozpůlíme a nakrájíme na plátky, šalvějové lístky nakrájíme na proužky.
-
2
Na oleji osmažíme cibuli s česnekem a klobásou. Po chvíli přidáme papriku, rýži, kurkumu a asi 2 minuty za stálého míchání smažíme. Poté směs zalijeme horkým vývarem, přidáme rajčata i s nálevem, sůl, pepř a na mírném plameni dusíme.
-
3
Po 10 minutách vmícháme šalvěj, hrášek a dusíme, dokud se nevsákne většina tekutiny. Rýže ale nesmí být suchá.