Rizoto s rajčaty a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže dlouhozrnná
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Klobása Chorizo
  • 120 g Hrášek mražený
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 293.8 mg
  • Vláknina 4634.6 mg
  • Vitamín A 4634.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásu rozpůlíme a nakrájíme na plátky, šalvějové lístky nakrájíme na proužky.

  • 2

    Na oleji osmažíme cibuli s česnekem a klobásou. Po chvíli přidáme papriku, rýži, kurkumu a asi 2 minuty za stálého míchání smažíme. Poté směs zalijeme horkým vývarem, přidáme rajčata i s nálevem, sůl, pepř a na mírném plameni dusíme.

  • 3

    Po 10 minutách vmícháme šalvěj, hrášek a dusíme, dokud se nevsákne většina tekutiny. Rýže ale nesmí být suchá.

Komentáře k receptu