Zapékané fazole se zelím po ruském způsobu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 600 g Fazole vařené
  • 40 g Gouda
  • 20 g Strouhanka
  • 250 ml Voda pitná
  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 1241.2 mg
  • Vláknina 27232.2 mg
  • Vitamín A 27232.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve udusíme zelí. Očištěné hlávkové zelí zbavené košťálu nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, podlijeme slanou vodou a 15 minut bez pokličky dusíme, pak ho scedíme, v misce promícháme se lžící sádla a opepříme.

  • 2

    Mezitím vymažeme sádlem čtyři zapékací misky, do nich rozdělíme vařené fazole, které zalijeme přisolenou a přislazenou rajskou šťávou.

  • 3

    Hotové zelí svrchu rozložíme na fazole v miskách, povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokapeme rozpuštěným sádlem.

  • 4

    Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.

  • 5

    Fazole podáváme v miskách, ve kterých jsme je zapékali posypané sekaným koprem.

Komentáře k receptu