Rigattoni se špenátem a ricottou
Suroviny
- 300 g Těstoviny Rigatoni
- 20 g Olej olivový
- 10 g Sůl
- 60 g Strouhanka
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 230 g Ricotta
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 g Pepř černý mletý
- 25 g Olej olivový extra panenský
- 800 ml Voda pitná
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1297 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 3.1 mg
- Draslík 443.2 mg
- Vláknina 13038.7 mg
- Vitamín A 13038.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě s 1 lžící olivového oleje doměkka. Řídíme se návodem na obalu. Doba vaření je přibližně 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Rajčata scedíme a pokrájíme na malé kousky. Smícháme je s prolisovaným česnekem, panenským olejem a rozprostřeme na dno pekáčku. V misce smícháme rozmražený špenát se strouhankou, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme mletý muškát, rozdrobenou ricottu a důkladně promícháme. Na rajčatovou směs v pekáčku nasypeme rovnoměrně těstoviny, zakryjeme špenátovou směsí, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.