Litevské zrazy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Vepřový bok
  • 200 g Cibule
  • 70 g Strouhanka
  • 600 g Brambory vařené
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Žemle tuková
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1254 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 457.1 mg
  • Draslík 853 mg
  • Vláknina 9176.5 mg
  • Vitamín A 9176.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zadní hovězí maso a vykostěný vepřový bůček nakrájíme na kostky, do mléka namočíme nalámané žemle a nasekáme zelenou petrželku. Dále drobně nakrájíme cibuli a natvrdo uvaříme 3 vejce.

  • 2

    Maso dvakrát umeleme na strojku, osolíme, opepříme, přidáme vymačkané žemle, 1 vejce a 2 lžíce petrželky. Dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a odložíme.

  • 3

    Pak připravíme náplň. V kastrolku na másle osmažíme cibuli, vmícháme rozsekaná nebo nahrubo nastrouhaná vařená vejce s petrželkou, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou, směs dobře promícháme a odstavíme.

  • 4

    Z masové směsi utvoříme oválné placičky, potřeme je připravenou náplní, svineme do zrazů (závitků) a konce přimáčkneme. Zrazy obalíme ve 2 rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozpáleném sádle upečeme na pekáči v troubě.

  • 5

    Hotové zrazy podáváme s vařenými bramborami sypanými zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu