Pitěrský dušený candát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 12 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory vařené
  • 200 ml Kečup
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 12 ks Olivy zelené
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 2901 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 655.3 mg
  • Vláknina 15413.9 mg
  • Vitamín A 15413.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného staženého candáta bez hlavy, ploutví a ocasu nakrájíme na porce. Dále na tenké nudličky nakrájíme velkou mrkev, na tenké plátky sterilované okurky, velkou cibuli, půlku citronu a zelené olivy bez pecek.

  • 2

    V kastrole osolenou rybu na másle zprudka opečeme na každé straně 3 minuty. Pak stáhneme oheň, přidáme nakrájenou zeleninu a citron, propláchnuté kapary, zalijeme kečupem s červeným vínem a zakryté 12-15 minut pomalu dusíme.

  • 3

    Hotový pokrm podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami, posypanými sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu