Pitěrský dušený candát
Suroviny
- 800 g Candát obecný
- 12 g Máslo čerstvé
- 600 g Brambory vařené
- 200 ml Kečup
- 150 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 12 ks Olivy zelené
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 92 g
- Sodík 2901 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 655.3 mg
- Vláknina 15413.9 mg
- Vitamín A 15413.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného staženého candáta bez hlavy, ploutví a ocasu nakrájíme na porce. Dále na tenké nudličky nakrájíme velkou mrkev, na tenké plátky sterilované okurky, velkou cibuli, půlku citronu a zelené olivy bez pecek.
-
2
V kastrole osolenou rybu na másle zprudka opečeme na každé straně 3 minuty. Pak stáhneme oheň, přidáme nakrájenou zeleninu a citron, propláchnuté kapary, zalijeme kečupem s červeným vínem a zakryté 12-15 minut pomalu dusíme.
-
3
Hotový pokrm podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami, posypanými sekanou petrželkou.