Divoká kachna nadívaná jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Kachna divoká
  • 350 g Jablka
  • 12 g Sůl
  • 50 g Želé rybízové
  • 3 g Pepř černý celý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 185.3 mg
  • Draslík 721.4 mg
  • Vláknina 3722.5 mg
  • Vitamín A 3722.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu omyjeme, osolíme i zevnitř, břišní dutinu naplníme celými oloupanými jablky, vložíme do pekáče, podlijeme troškou vody, přidáme máslo a celý pepř. Zakápneme octem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Před koncem pečení přidáme do výpeku rybízové želé, necháme rozpustit a odstavíme.

  • 2

    Kachnu naporcujeme, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu