Divoká kachna nadívaná jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1296 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 185.3 mg
- Draslík 721.4 mg
- Vláknina 3722.5 mg
- Vitamín A 3722.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu omyjeme, osolíme i zevnitř, břišní dutinu naplníme celými oloupanými jablky, vložíme do pekáče, podlijeme troškou vody, přidáme máslo a celý pepř. Zakápneme octem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Před koncem pečení přidáme do výpeku rybízové želé, necháme rozpustit a odstavíme.
-
2
Kachnu naporcujeme, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.