Mořský jazyk s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 946 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 984.2 mg
- Vláknina 4797.5 mg
- Vitamín A 4797.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z mořského jazyka (bez kůže) osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do misky vložíme prolisovaný česnek, přisypeme mleté mandle, nadrobno nakrájenou cibuli, posekanou petrželku, zakápneme troškou vína a promícháme.
-
2
V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme porce ryby, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme z obou stran. Na rybu naneseme mandlovou směs z misky, podlijeme zbytkem vína, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova.