Slaný štrúdl
Suroviny
- 350 g Sýr Eidam cihla 40%
- 300 g Šunka drůbeží
- 1000 g Listové těsto
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 8 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 57 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 183.6 mg
- Draslík 94.4 mg
- Vláknina 5535.8 mg
- Vitamín A 5535.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve omyjeme a na proužky nakrájíme papriky. Poté nastrouháme sýr nahrubo. Šunku nakrájíme na plátky.
-
2
Těsta rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníků. Na povrchu zlehka posypeme strouhankou.
-
3
Těsto na delší straně, vždy asi 1 cm od stran, pomažeme kečupem. Dále na kečup položíme plátky šunky, navrstvíme nakrájené papriky, mírně osolíme a opepříme, posypeme sýrem. Nakonec jen zlehka zakápneme kečupem.
-
4
Těsto smotáme do štrúdlu, pomažeme rozmíchaným žloutkem a posypeme kmínem. Povrch těsta před pečením jen zlehka propíchneme vidličkou.
-
5
Pečeme při 180 °C, zhruba 20 minut.
-
6
Po upečení nakrájíme a servírujeme.