Kuře dušené s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1321 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 193.5 mg
- Draslík 767.9 mg
- Vláknina 15072.5 mg
- Vitamín A 15072.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme porce kuřete, podlijeme vínem a dusíme do vysmahnutí na tuk. Podlijeme vývarem, posypeme moukou, přidáme šafrán, muškát a dusíme doměkka. Mezitím podusíme na másle hrášek, přidáme ke kuřeti, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Porce kuřete upravíme na talíře, obložíme hráškem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.