Brioškový chléb s kandovaným ovocem
Suroviny
- 5 g Sůl
- 25 g Chlebový kvásek
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 g Cukr třtinový
- 650 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 40 g Třešně kandované
- 40 g Zázvor kandovaný
- 40 g Kandovaná pomerančová kůra
- 40 g Meruňky sušené
- 6 g Skořice mletá
- 400 ml Mléko plnotučné
- 3 ml Tresť vanilková
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 13 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 98.4 mg
- Draslík 125.5 mg
- Vláknina 2715.3 mg
- Vitamín A 2715.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 423.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, přidáme rozměklé máslo, sůl, třtinový cukr, mouku, vanilkovou tresť, mletou skořici a směs kandovaného ovoce( třešně, pomerančová kůra, zázvor, meruňky) a nakonec vmícháme kvásek. Přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na brioškový chléb a necháme péct.