Brioškový chléb s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 25 g Chlebový kvásek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr třtinový
  • 650 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 40 g Třešně kandované
  • 40 g Zázvor kandovaný
  • 40 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 40 g Meruňky sušené
  • 6 g Skořice mletá
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 3 ml Tresť vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 125.5 mg
  • Vláknina 2715.3 mg
  • Vitamín A 2715.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 423.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, přidáme rozměklé máslo, sůl, třtinový cukr, mouku, vanilkovou tresť, mletou skořici a směs kandovaného ovoce( třešně, pomerančová kůra, zázvor, meruňky) a nakonec vmícháme kvásek. Přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na brioškový chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu