Telecí játra na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 15 g
- Sodík 707 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 501 mg
- Draslík 683.5 mg
- Vláknina 8760 mg
- Vitamín A 8760 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, šalvěj posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a orestujeme. Přidáme šalvěj, podlijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme játra, osolíme, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Játra i s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s rýží.