Telecí játra na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 250 g Cibule
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rýže dušená
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 200 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 501 mg
  • Draslík 683.5 mg
  • Vláknina 8760 mg
  • Vitamín A 8760 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, šalvěj posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a orestujeme. Přidáme šalvěj, podlijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme játra, osolíme, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Játra i s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu