Chlebová buchta s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 20 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 270.8 mg
- Draslík 105.2 mg
- Vláknina 4444.3 mg
- Vitamín A 4444.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky toastového chleba bez kůrky natrháme na menší kousky, polovinu nasypeme do tukem vymazaného pekáčku, zasypeme polovinou rozinek, polovinou kandované kůry, přidáme druhou polovinu chleba a posypeme zbytkem rozinek a kůry. Mléko ohřejeme, přimícháme cukr, žloutky, máslo a zalijeme chlebovou směs v pekáčku. Necháme 0.5 hodiny odležet. Posypeme mletou skořicí, novým kořením, pekáček vložíme do většího pekáče s trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zhruba 45 minut.
-
2
Buchtu vyjmeme, naporcujeme a ještě teplou podáváme.