Holub dušený v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 3 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 192.9 mg
- Draslík 473.8 mg
- Vláknina 3651 mg
- Vitamín A 3651 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a vykuchaná holoubata omyjeme, přesekneme napůl a osolíme. V kastrole rozpálíme sádlo, pak přidáme drobně nakrájenou cibuli. Trochu ji podusíme, zalijeme 100 ml vody, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka.
-
2
Holuby vyjmeme a šťávu vysmahneme na tuk. Přidáme propláchnutou rýži, šafrán a sůl, zalijeme 400 ml vody a krátce povaříme. Půlky holoubat zamačkáme do rýže, přiklopíme a v troubě dusíme ještě 22 minut doměkka.