Marcipánové kuličky s ořechovou náplní
Suroviny
- 70 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr moučkový
- 70 g Ořechy vlašské
- 200 g Marcipánová hmota surová
- 70 g Kakao
- 20 g Cukr moučkový
- 50 ml Voda pitná
- 50 ml Voda pitná
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
- 2 polévková lžíce Káva instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 12 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 101.6 mg
- Draslík 58.1 mg
- Vláknina 896.5 mg
- Vitamín A 896.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Ze žloutků s horkou vodou vyšleháme pěnu, do které přimícháme pudinkový prášek. Sníh smícháme dohromady se žloutkovou hmotou. Do směsi přisypeme prosátou mouku a zlehka promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem.
-
2
Připravenou směs naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a tvarujeme na plech úhledná kolečka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180°C pečeme přibližně 10 minut. Po upečení kolečka necháme vychladnout na papíře, potom je pomocí nože opatrně z papíru sundáme.
-
3
Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do misky, přisypeme cukr, kávu a horkou vodu. Vyšleháme na hladký krém, do kterého přisypeme pomleté ořechy a ještě jednou promícháme.
-
4
Vychladlé kolečka rozřízneme na půlky, naplníme je připraveným krémem a slepíme k sobě.
-
5
Vál posypeme moučkovým cukrem, rozválíme na něm marcipán a nakrájíme na dostatečně velké čtverce. Do středu každého čtverce položíme naplněnou kuličku, kterou zabalíme do marcipánu. Pěkně pomocí dlaní vytvarujeme do kuličky, každou následovně obalíme v prosátém kakau.