Dušené zelí kysané na sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 71.3 mg
- Vláknina 6465.3 mg
- Vitamín A 6465.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sádlo vložíe do hrnce, rozpálíme, vložíme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, dobře promícháme, přidáme kmín a přimícháme nescezené zelí. Vše důkladně promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme přibližně 15 - 20 minut. Po dobu dušení občas promícháváme.
-
2
Hotové zelí dochutíme solí, pepřem, podle potřeby cukrem a odstavíme ze sporáku.