Dušené zelí kysané na sádle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí bílé - sterilizované
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 71.3 mg
  • Vláknina 6465.3 mg
  • Vitamín A 6465.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sádlo vložíe do hrnce, rozpálíme, vložíme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, dobře promícháme, přidáme kmín a přimícháme nescezené zelí. Vše důkladně promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme přibližně 15 - 20 minut. Po dobu dušení občas promícháváme.

  • 2

    Hotové zelí dochutíme solí, pepřem, podle potřeby cukrem a odstavíme ze sporáku.

Komentáře k receptu