Šunkové krůtí řízky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 200 g Šunka uzená
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 803 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 211.9 mg
  • Draslík 450.5 mg
  • Vláknina 271 mg
  • Vitamín A 271 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa nařežeme na 8 malých řízků. Naklepeme je, každý řízek potřeme z jedné strany rozšlehaným vejcem. Na namazanou stranu poloviny řízků položíme silnější plátek šunky, o něco menší, než je řízek. Poté je poprášíme paprikou, na šunku položíme potřenou stranou druhý řízek.

  • 2

    Sklepneme lehce k sobě, osolíme a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.

  • 3

    Hotové řízky klademe na talíře, do šťávy přidáme 2 lžíce vody, povaříme, poté zašleháme máslo.

  • 4

    Řízky přelijeme šťávou a posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu