Gratinované krůtí kenelky
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 100 g Máslo čerstvé
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Bešamel
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 0.5 l Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 40 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 425.1 mg
- Draslík 414.1 mg
- Vláknina 200.1 mg
- Vitamín A 200.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 537.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí maso dvakrát umeleme, osolíme, přidáme chilli, studené pálené těsto a vejce. V porcelánové míse vše utřeme do hladka.
-
2
Lžicí vykrajujeme z hotového těsta noky, které zavařujeme do osolené vroucí vody. Stáhneme plamen a noky „táhneme“ při teplotě 90°C přibližně 12 minut.
-
3
Uvařené noky scedíme, narovnáme do ohnivzdorné misky, přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a prudce zapečeme.
-
5
Pálené těsto do paštik [56007]:
-
6
Osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.
-
7
Odstavíme mimo plotnu a jedno po druhém vmícháme vejce.