Gratinované krůtí kenelky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 425.1 mg
  • Draslík 414.1 mg
  • Vláknina 200.1 mg
  • Vitamín A 200.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 537.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso dvakrát umeleme, osolíme, přidáme chilli, studené pálené těsto a vejce. V porcelánové míse vše utřeme do hladka.

  • 2

    Lžicí vykrajujeme z hotového těsta noky, které zavařujeme do osolené vroucí vody. Stáhneme plamen a noky „táhneme“ při teplotě 90°C přibližně 12 minut.

  • 3

    Uvařené noky scedíme, narovnáme do ohnivzdorné misky, přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a prudce zapečeme.

  • 5

    Pálené těsto do paštik [56007]:

  • 6

    Osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.

  • 7

    Odstavíme mimo plotnu a jedno po druhém vmícháme vejce.

Komentáře k receptu