Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 50 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 141.7 mg
- Draslík 27.2 mg
- Vláknina 370.2 mg
- Vitamín A 370.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé žampióny omyjeme, očistíme a nakrájíme: nožičky na plátky, hlavičky na čtvrtky nebo plátky (podle velikosti). V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme žampióny, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Promícháme a pod pokličkou za občasného promíchání, při mírné teplotě, žampióny dusíme asi 10 - 15 minut.
-
2
Mezitím ve smetaně rozmixujeme mouku a tavený sýr. Přilijeme k houbám a pod pokličkou dusíme ještě 5 - 10 minut. Občas omáčku musíme promíchat. Přimícháme 2 polévkové lžíce portského vína a podáváme.