Rybí várka – skandinávská úprava ryb pro studenou i teplou kuchyni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1566 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 74.8 mg
- Vláknina 933.5 mg
- Vitamín A 933.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme 5 dl vody, 2 dl octa, přidáme 4 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2 - 3 bobkové listy a několik snítek kopru (2 - 3 lžíce). Vše pomalu vaříme 7 - 10 minut, až poté vkládáme rybu, kterou necháme přejít varem, snížíme teplotu, podle druhu a velikosti ji necháme „táhnout“ do měkka.