Rybí várka – skandinávská úprava ryb pro studenou i teplou kuchyni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 4 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Cukr krupice
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 10 ks Nové koření celé
  • 3 ks Bobkový list
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1566 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 74.8 mg
  • Vláknina 933.5 mg
  • Vitamín A 933.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme 5 dl vody, 2 dl octa, přidáme 4 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2 - 3 bobkové listy a několik snítek kopru (2 - 3 lžíce). Vše pomalu vaříme 7 - 10 minut, až poté vkládáme rybu, kterou necháme přejít varem, snížíme teplotu, podle druhu a velikosti ji necháme „táhnout“ do měkka.

Komentáře k receptu