Jehněčí špíz na kiwi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 34 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 99.2 mg
- Draslík 585.9 mg
- Vláknina 2879.3 mg
- Vitamín A 2879.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy prolisujeme česnek, přidáme oloupané kiwi (důkladně rozmačkáme), zázvor a kmín. Vložíme na kostičky pokrájené maso, důkladně ho promícháme s marinádou, vše pak necháme 20 minut odležet na chladném místě.
-
2
Maso napícháme na jehlu či špejli, prokládáme cibulí, paprikou a klobásou. Potřeme zbylou marinádou.
-
3
Špíz dáme na rozpálený, olejem potřený gril a grilujeme 10 minut. Průběžně maso otáčíme.