Vepřové koule se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 51 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 280.1 mg
- Vláknina 34630 mg
- Vitamín A 34630 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, citronovou trávou a vajíčkem. Pořádně vše promícháme rukou, následně vytvoříme z masa koule.
-
2
Rozehřejeme pánev, nalijeme do ní olej, masové koule 10 minut smažíme do zlatova. Průběžně je obracíme, aby se nám nepřipálily.
-
3
Mezitím vedle rozpálíme olej ve wok pánvi a zeleninu na ní osmahneme do měkka. Přidáme mléko, rybí omáčku, minutu povaříme a podáváme spolu s masovými koulemi.