Camembert na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Camembert
  • 50 g Řeřicha
  • 100 g Štěrbák zahradní
  • 250 g Brusinky
  • 60 g Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 348.7 mg
  • Vláknina 10663.5 mg
  • Vitamín A 10663.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brusinky opláchneme, necháme okapat. Bylinky opláchneme, tymián otrháme, bylinky nasekáme, česnek prolisujeme. Ze sýra okrájíme pevnou kůru a nakrájíme ho na plátky.

  • 2

    Brusinky zasypeme cukrem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přilijeme vodu. V rendlíku za častého míchání vaříme brusinkovou omáčku až do zhoustnutí.

  • 3

    Pažitku, petrželovou nať a tymián v míse promícháme s česnekem, olejem, pepřem. Plátky chleba obalíme ve směsi bylinek a grilujeme na grilu, který jsme rozehřáli na maximum. Když plátky chleba zezlátnou, obrátíme je a poklademe plátky sýra, obalenými ve zbylé bylinkové směsi. Grilujeme, až se sýr roztaví. Podáváme s řeřichou i štěrbákem, které jsme opláchli a osušili.

Komentáře k receptu