Camembert na grilu
Suroviny
- 400 g Camembert
- 50 g Řeřicha
- 100 g Štěrbák zahradní
- 250 g Brusinky
- 60 g Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 8 plátek Chléb toastový
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 26 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 348.7 mg
- Vláknina 10663.5 mg
- Vitamín A 10663.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brusinky opláchneme, necháme okapat. Bylinky opláchneme, tymián otrháme, bylinky nasekáme, česnek prolisujeme. Ze sýra okrájíme pevnou kůru a nakrájíme ho na plátky.
-
2
Brusinky zasypeme cukrem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přilijeme vodu. V rendlíku za častého míchání vaříme brusinkovou omáčku až do zhoustnutí.
-
3
Pažitku, petrželovou nať a tymián v míse promícháme s česnekem, olejem, pepřem. Plátky chleba obalíme ve směsi bylinek a grilujeme na grilu, který jsme rozehřáli na maximum. Když plátky chleba zezlátnou, obrátíme je a poklademe plátky sýra, obalenými ve zbylé bylinkové směsi. Grilujeme, až se sýr roztaví. Podáváme s řeřichou i štěrbákem, které jsme opláchli a osušili.