Broskvové muffiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 130 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 380 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 70 g Čokoláda hořká
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 61.4 mg
  • Draslík 249.5 mg
  • Vláknina 4289.5 mg
  • Vitamín A 4289.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě necháme změknout 150 g másla, nahrubo je nastrouháme do misky a spolu s moučkovým i vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Postupně za stálého tření přidáváme vejce. Následně přisypáváme prosátou mouku s kypřicím práškem.

  • 2

    Muffinový plech nebo muffinové formičky vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Čokoládu nakrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do šestnáctí vymazaných formiček. Do dvou třetin naplníme připraveným těstem, na povrch položíme půlku broskve.

  • 3

    Naplněné formičky vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupních pečeme 25 - 30 minut. Upečené muffiny necháme mírně vychladnout ve formičkách, vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu