Kuře podušené s cizrnou a olivami pro alergiky na lepek, mléko, vejce a ořechy
Suroviny
- 425 g Cizrna
- 240 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 2 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kardamom
- 1 ks Citrony
- 12 ks Olivy zelené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.03 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 14 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1306.6 mg
- Vláknina 26591.6 mg
- Vitamín A 26591.6 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme 2 lžíce oleje. Vložíme kuřecí prsa a opečeme po obou stranách, až lehce zhnědnou. Vyndáme je a odložíme stranou.
-
2
Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno.
-
3
Zbývající olej rozpálíme, osmažíme na něm cibuli a česnek po 2 minuty, dokud nezměknou, nesmějí však zhnědnout. Přidáme kmín, kurkumu, koriandr, kardamom a vaříme ještě 1 minutu. Přidáme vývar, šťávu vymačkanou z jednoho citronu a cizrnu.
-
4
Počkáme, než směs dojde k varu. Snížíme teplotu, přikryjeme kastrol poklicí a 50 minut dusíme, aby kuře bylo měkké. 10 minut před koncem dušení přidáme do kastrolu olivy.
-
5
Osolíme, opepříme a podáváme.