Kuře podušené s cizrnou a olivami pro alergiky na lepek, mléko, vejce a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 72 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 g Cizrna
  • 240 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kardamom
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Olivy zelené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1306.6 mg
  • Vláknina 26591.6 mg
  • Vitamín A 26591.6 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme 2 lžíce oleje. Vložíme kuřecí prsa a opečeme po obou stranách, až lehce zhnědnou. Vyndáme je a odložíme stranou.

  • 2

    Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno.

  • 3

    Zbývající olej rozpálíme, osmažíme na něm cibuli a česnek po 2 minuty, dokud nezměknou, nesmějí však zhnědnout. Přidáme kmín, kurkumu, koriandr, kardamom a vaříme ještě 1 minutu. Přidáme vývar, šťávu vymačkanou z jednoho citronu a cizrnu.

  • 4

    Počkáme, než směs dojde k varu. Snížíme teplotu, přikryjeme kastrol poklicí a 50 minut dusíme, aby kuře bylo měkké. 10 minut před koncem dušení přidáme do kastrolu olivy.

  • 5

    Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu