Tyrolská štika s pečenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 600 g Štika obecná
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 100 g Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 446.5 mg
  • Vláknina 5534.3 mg
  • Vitamín A 5534.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata překrájíme na půlky, narovnáme do rendlíku vymazaného 50 g másla, osolíme a dáme na čtvrt hodiny minut péct do trouby předehřáté na 180°C.

  • 2

    Štiku oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme, po obou stranách opečeme na 150 g másla do růžova.

  • 3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na oleji.

  • 4

    Opečené porce štiky rozdělíme na talíře, na ně narovnáme kolečka smažené cibule. Podáváme obložené pečenými rajčat, posypané petrželovou natí nasekanou nadrobno.

Komentáře k receptu