Tyrolská štika s pečenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 58 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 446.5 mg
- Vláknina 5534.3 mg
- Vitamín A 5534.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata překrájíme na půlky, narovnáme do rendlíku vymazaného 50 g másla, osolíme a dáme na čtvrt hodiny minut péct do trouby předehřáté na 180°C.
-
2
Štiku oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme, po obou stranách opečeme na 150 g másla do růžova.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na oleji.
-
4
Opečené porce štiky rozdělíme na talíře, na ně narovnáme kolečka smažené cibule. Podáváme obložené pečenými rajčat, posypané petrželovou natí nasekanou nadrobno.