Ryba v marinádě pro alergiky na vejce, lepek a ořechy
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
- 75 ml Jogurt bílý
- 250 ml Jogurt bílý
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 ks Okurka salátová
- 1 ks Citrony
- 0.25 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 82.9 mg
- Draslík 1069.1 mg
- Vláknina 3764.4 mg
- Vitamín A 3764.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy [56061]: na suchou pánev vsypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, až se začne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout.
-
2
Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky s jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.
-
3
Do větší skleněné mísy vložíme jogurt, olej, oloupané a rozdrcené stroužky česneku, zázvor, kurkumu, chilli. Promícháme všechny suroviny a osolíme. Vložíme porce ryby, potřeme je marinádou.
-
4
Ryby necháme přes noc marinovat.
-
5
Troubu předehřejeme na 220 °C.
-
6
Z marinády vyndáme kusy ryby, osušíme je. Vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut, dokud rybu není možné vidličkou dělit. Servírujeme na talíře. Oloupaný citron rozdělíme na měsíčky, vložíme měsíček ke každé porci, podáváme s omáčkou raita.