Pečená pražma v zeleninové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1395 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 167.5 mg
- Draslík 2713.2 mg
- Vláknina 44965 mg
- Vitamín A 44965 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.7 mg
- Vitamín E 19.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vykuchanou pražmu potřeme olivovým olejem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut z každé strany.
-
2
Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata a pepriku bez jádřince nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zeleninu a osmahneme, až rajčata pustí šťávu, podusíme. Přilijeme sojovou omáčku, ocet, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Omáčku prohřejeme a odstavíme.
-
3
Na oválný talíř nalijeme omáčku a do ní vložíme celou pražmu.