Krevety v zeleninové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 21 g
- Sodík 899 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 166.5 mg
- Draslík 510.2 mg
- Vláknina 6290 mg
- Vitamín A 6290 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, rajčata a zázvor nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme. V rendlíku rozehřejeme olej přisypeme cibuli, zázvor, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme cukr, mletou pálivou papriku, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme, až vznikne rajčatová omáčka.
-
2
V pánvi na másle orestujeme česnek, přiložíme krevety a smažíme, až krevety zrůžoví. Pánev odstavíme a před podáváním vmícháme do omáčky.