Nákyp s nudlemi a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Nudle široké
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 964 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 133 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 136.8 mg
  • Vláknina 1139.8 mg
  • Vitamín A 1139.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Široké nudle uvaříme podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Pečicí formu vymažeme dobře 50 g másla, vložíme do ní okapané nudle, posypeme je solí.

  • 2

    Rajčata i se šťávou zahřejeme v kastrůlku, přilijeme smetanu, ochutíme pepřem, promícháme a stáhneme ze sporáku. Vložíme kostku másla, mícháním máslo rozpustíme. Přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a přelijeme těstoviny. Povrch hustě posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Vložíme do předehřáté trouby a při 220stupňové teplotě zapečeme 20 minut. Porce dělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu