Bezlepkové pikantí těstoviny s Nivou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 15 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 143.9 mg
- Vláknina 672 mg
- Vitamín A 672 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1.5 litru vody se lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Udržujeme je horké.
-
2
Feferonku omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme ji nadrobno. Omyjeme petrželovou nať, pokrájíme ji nadrobno a odložíme do misky. Oloupaný česnek drobně posekáme. V pánvi si rozpálíme olivový olej a česnek s feferonkou osmažíme dorůžova, poté vše vyklopíme do těstovin, přidáme petrželku a promícháme. Těstoviny na talíři polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhanou Nivou a servírujeme.