Kořeněné chlebíčky s cibulí a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
  • 1 ks Veka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 917 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 156.1 mg
  • Draslík 62.2 mg
  • Vláknina 1341 mg
  • Vitamín A 1341 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 83.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Sýr najemno nastrouháme.

  • 2

    V nízkém menším hrnci rozehřejeme máslo a krátce v něm osmažíme nakrájenou cibuli tak, aby změkla. Pak přidáme sýr, pepř, worcesterovou omáčku a mléko, směs za stálého míchání přivedeme k varu. Když se sýt rozpustí, odstavíme hrnec z ohně.

  • 3

    V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran plátky veky. Pak je z jedné strany potřeme sýrovou směsí, necháme krátce zapéct pod grilem nebo v rozehřáté troubě a podáváme.

Komentáře k receptu