Bramborové šišky ve strouhance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 9 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 50.9 mg
- Draslík 379 mg
- Vláknina 5846.7 mg
- Vitamín A 5846.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory se šlupkou, uvaříme v špetkou osolené vodě doměkka. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Dáme je na pracovní vál, přisypeme mouku, sůl, vejce, krupici. Rukou vypracujeme tuhé těsto, z kterého vytvoříme šišky dlouhé 4 cm.
-
2
Vhodíme je do vroucí vody, vaříme 8-10 minut. Hned, jak je dáme do vody, tak dřevěnou vařečkou zamícháme. Následovně scedíme, v cedníku necháme okapat.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme strouhanku, chvilku za stálého míchání osmažíme, přisypeme cukr, vanilkový cukr, dobře zamícháme a po minutě ihned stáhneme ze sporáku.
-
4
Okapané šišky obalíme ve strouhance. Podle porci šišky rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.