Bramborové šišky ve strouhance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Cukr krupice
  • 130 g Strouhanka
  • 30 g Krupice dětská
  • 2 g Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 379 mg
  • Vláknina 5846.7 mg
  • Vitamín A 5846.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory se šlupkou, uvaříme v špetkou osolené vodě doměkka. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Dáme je na pracovní vál, přisypeme mouku, sůl, vejce, krupici. Rukou vypracujeme tuhé těsto, z kterého vytvoříme šišky dlouhé 4 cm.

  • 2

    Vhodíme je do vroucí vody, vaříme 8-10 minut. Hned, jak je dáme do vody, tak dřevěnou vařečkou zamícháme. Následovně scedíme, v cedníku necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme strouhanku, chvilku za stálého míchání osmažíme, přisypeme cukr, vanilkový cukr, dobře zamícháme a po minutě ihned stáhneme ze sporáku.

  • 4

    Okapané šišky obalíme ve strouhance. Podle porci šišky rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu