Jehněčí plec dušená s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 19 g
- Sodík 906 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 724.5 mg
- Vláknina 6723.5 mg
- Vitamín A 6723.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přisypeme maso, osolíme, opepříme, orestujeme a následně dusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přisypeme mletou papriku, skořici, koriandr, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme med, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Podle potřeby po troškách podléváme. Maso by se nemělo vařit, jen dusit a výsledná šťáva by měla mít konzistenci sirupu.
-
2
Jehněčí maso i se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme.