Rybí filé na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 28 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 166.8 mg
- Vláknina 3419 mg
- Vitamín A 3419 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oprané, na stejné porce nakrájené rybí filé osolíme, opepříme, v pánvi na 80 másla opečeme do měkka a necháme stranou. Udržujeme teplé.
-
2
Do vypečeného másla vložíme na malé kousky nakrájený celer a mrkev. Posypeme moukou, zapražíme, poté zalijeme vínem, vložíme rajčata, tymián, dochutíme zbylým pepřem a solí. Dusíme do měkka a do mírného zahuštění omáčky. Před dokončením dušení vložíme do omáčky zbylé máslo, dobře promícháme a stáhneme ze sporáku.
-
3
Opečené a teplé rybí filé pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.