Skořicové chlebíčky s perníkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 18 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 211.9 mg
- Draslík 80.7 mg
- Vláknina 875 mg
- Vitamín A 875 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nastrouháme perník, zalijeme vodou a necháme uležet. Do jiné misky rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vyšleháme. Za stálého šlehání přilijeme mléko, přiložíme plátky bílé veky a necháme máčet. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme namočené plátky veky, posypeme skořicovým cukrem a smažíme asi 3 minuty z každé strany do zlatova.
-
2
Do namočeného perníku vmícháme zakysanou smetanu, naneseme na plátky veky, upravíme na talíře a podáváme.