Skořicové chlebíčky s perníkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Veka chlebíčková krájená
  • 120 g Perník
  • 150 g Cukr moučkový
  • 50 g Cukr skořicový
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 211.9 mg
  • Draslík 80.7 mg
  • Vláknina 875 mg
  • Vitamín A 875 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nastrouháme perník, zalijeme vodou a necháme uležet. Do jiné misky rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vyšleháme. Za stálého šlehání přilijeme mléko, přiložíme plátky bílé veky a necháme máčet. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme namočené plátky veky, posypeme skořicovým cukrem a smažíme asi 3 minuty z každé strany do zlatova.

  • 2

    Do namočeného perníku vmícháme zakysanou smetanu, naneseme na plátky veky, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu