Bezlepkový bramborový salát s jablkem
Suroviny
- 400 g Brambory
- 40 g Celer bulvový
- 20 g Hrášek mražený
- 40 g Jablka
- 40 g Mrkev kořen
- 40 g Salám drůbeží bezlepkový
- 100 g Majonéza bezlepková
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Hořčice bezlepková
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1.3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 92 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 961.1 mg
- Vláknina 13754.5 mg
- Vitamín A 13754.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory, mrkev a celer omyjeme. Brambory ve slupce uvaříme v rendlíku ve 4 dl vody. Vaříme je 20 minut, poté je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zeleninu uvaříme vcelku v druhém hrnci. Vaříme ji 15-20 minut. Poté zeleninu nakrájíme na kostičky.
-
2
V rendlíku si přivedeme k varu 5 dl vody, ve které 1 minutu povaříme mražený hrášek. Scezený a propláchnutý studenou vodou ho přidáme k bramborům. Uvaříme natvrdo vejce v 4 dl vody. Vaříme je 9-10 minut. Vychladlé vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Omyté a oloupané sladkokyselé jablko rozkrojíme, vykrojíme jadřince a pokrájíme na drobné kostičky. Na kostičky nakrájíme drůbeží bezlepkový salám a s jablkem ho přidáme do mísy.
-
3
Vše promícháme, ochutíme bezlepkovou hořčicí, majonézou, solí, pepřem, olejem a citrónovou šťávou. Salát důkladně promícháme a odložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny. Bramborový salát s jablkem podáváme jako přílohu.