Zeleninová polévka se sýrovými knedlíčky
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Rajčata
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 200 g Paprikové lusky čerstvé
- 15 g Pažitka
- 200 g Šalotka
- 10 g Cukr moučkový
- 20 g Olej slunečnicový
- 1 g Olej olivový extra panenský
- 600 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 12 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 401 mg
- Vláknina 1835 mg
- Vitamín A 1835 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata, papriky bez jádřinců a šalotky nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme rajčata, papriky, cukr, sůl, pepř, zalijeme vodou a vaříme 30 minut do měkka. Polévku rozmixujeme, sýr nastrouháme na jemno, pažitku posekáme. Do misky nasypeme mouku, přidáme sýr, pažiku a promícháme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, ze sýrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, které osmahneme na oleji do křupava.
-
2
Do polévkových misek nalijeme polévku, přisypeme sýrové knedlíčky a podáváme.