Filety z lososa s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Cuketa
  • 40 g Olej olivový
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kmín drcený
  • 600 g Losos - filety
  • 150 g Kukuřice
  • 100 ml Voda pitná
  • 30 ml Víno portské
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1658 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 708.2 mg
  • Vláknina 2337.5 mg
  • Vitamín A 2337.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z lososa osolíme, posypeme kmínem a pokapeme citronovou šťávou. Cukety nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, malé kukuřičky opláchneme a necháme vcelku.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, vložíme porce lososa a osmažíme z obou stran. Rybu vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, orestujeme, přidáme cuketu, kukuřičky, promícháme, podlijeme vodou, zakápneme rybí omáčkou, portským vínem a dusíme asi 20 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Tekutinu vyvaříme asi o dvě třetiny a odstavíme.

  • 3

    Porce ryby zpravíme na talíře a doplníme zeleninou se šťávou.

Komentáře k receptu