Vepřová polévka s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 230.3 mg
- Vláknina 4918.3 mg
- Vitamín A 4918.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na malé růžičky, pastinák očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, vepřovou plec nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme vepřové maso, osmahneme, přidáme česnek, orestujeme, přidáme květák, pastinák, přilijeme polovinu vody, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut. Přilijeme zbytek vody, přidáme mascarpone, strouhaný parmezán, posekané lístky bazalky, špetku pálivé papriky a dovaříme.
-
2
Polévku podáváme horkou.