Volská oka s chřestem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 35 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 287.8 mg
- Draslík 410.7 mg
- Vláknina 4239.8 mg
- Vitamín A 4239.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest očistíme. Slaninu pokrájíme na menší kousky.
-
2
Vodu uvedeme k varu, přidáme chřest a povaříme 3 minuty, poté slijeme a chřest rozdělíme na talíře. Třetinu oleje rozpálíme a osmažíme na něm dozlatova slaninu, poté vyjmeme a dáme stranou. Rozpálíme zbytek oleje, rozklepneme do něj vejce a osmažíme volská oka, která osolíme a opepříme. Vajíčka rozdělíme na talíře s chřestem a posypeme smaženou slaninou.