Jehněčí steak s rozmarýnovými batáty a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 38 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 611.2 mg
- Vláknina 7439.8 mg
- Vitamín A 7439.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1190.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty i brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Smícháme dohromady, pokapeme lžící oleje, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem. Zbytek oleje smícháme s nasekaným česnekem a citronovou šťávou. Do této marinády namočíme maso, které jsme nakrájeli na medailonky.
-
2
Brambory dáme péct při 250°C na 20 minut. Maso ogrilujeme na rozpálené grilovací pánvi. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme společně s pečenými bramborami a batáty.