Jehněčí steak s rozmarýnovými batáty a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 500 g Jehněčí maso
  • 350 g Brambory sladké (Batáty)
  • 90 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 611.2 mg
  • Vláknina 7439.8 mg
  • Vitamín A 7439.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1190.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty i brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Smícháme dohromady, pokapeme lžící oleje, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem. Zbytek oleje smícháme s nasekaným česnekem a citronovou šťávou. Do této marinády namočíme maso, které jsme nakrájeli na medailonky.

  • 2

    Brambory dáme péct při 250°C na 20 minut. Maso ogrilujeme na rozpálené grilovací pánvi. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme společně s pečenými bramborami a batáty.

Komentáře k receptu