Šlehaná vinná pěna z marsaly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 9 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 431.5 mg
- Draslík 95.7 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit.
-
2
Přilijeme do mísy víno a přidáme nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
-
3
Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.
-
4
Pak misku vynadáme a vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne.