Sýrové rizoto se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1238 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 549.5 mg
- Vláknina 15449.8 mg
- Vitamín A 15449.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu sýru nakrájíme na kostičky, druhou polovinu nastrouháme na struhadle. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Petrželku nasekáme najemno.
-
2
Olej a 2/3 másla rozpálíme a osmažíme na něm šalotku po dobu tří minut. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme vínem a vaříme 3 minuty. Přidáme zeleninu a zalijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme, vmícháme kostičky sýra, zbytek másla a petrželku. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.